Vacatures voor Compliance Professionals
Liza Lunstroo

Brede interesse, diverse traineeship

Interview met Liza Lunstroo - Trainee _ DNB

Opmaat
“Ik heb een bachelor Liberal Arts and Sciences aan University College Maastricht gevolgd, een onderzoeksmaster Midden-Oostenstudies aan Lund University in Zweden, en ik heb enkele jaren werkervaring in binnen- en buitenland opgedaan. Daarna heb ik een premaster en master Economie gevolgd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Omdat ik zo’n generalist ben, waren de mensen in mijn omgeving verbaasd dat ik vervolgens voor het traineeship van DNB koos. Maar voor mij was het duidelijk dat het traineeship erg divers is en dat dit goed past bij mijn brede interesse. Tot nu toe is dat ook gebleken!”

Bewust gekozen
“Ik heb dus heel bewust gekozen voor het traineeship van DNB. Van trainees uit vorige lichtingen hoorde ik dat je hier op het inhoudelijke vlak echt wordt uitgedaagd en dat vind ik belangrijk. Daarnaast sprak het me aan dat je tijdens het traineeship op drie plekken binnen de organisatie werkt. Dat is bij andere traineeships ook zo, maar de werkzaamheden van DNB zijn zo verschillend dat je in twee jaar tijd veel kanten van het economische speelveld ziet. Daar kwam bij dat ik werk wilde doen dat maatschappelijk relevant is. Dat is bij DNB het geval.”

Alles komt langs
“Ik werk nu bij twee expertisecentra van de divisie Toezicht Horizontale Functies & Integriteit, namelijk het Expertisecentrum Markttoegang (ECM) en het Expertisecentrum Interventie en Handhaving (ECIH). ECM en ECIH kijken niet naar één sector, maar naar alle sectoren. Pensioenfondsen, verzekeraars, banken, betaalinstellingen, trustkantoren. Alles komt langs. Het leuke aan deze plek is dat ik het toezichtproces op verschillende momenten meemaak. Dus wanneer een instelling de markt betreedt en wanneer een instelling problemen heeft die opgelost moeten worden.”

Waardevol
“Het traineeship bevalt me goed. Het werk is inhoudelijk inderdaad uitdagend. En het valt me op dat collega’s het erg leuk vinden om hun kennis en ervaring met mij te delen. Ook het persoonlijk ontwikkelprogramma en de groepssessies met de andere trainees zijn waardevol. Doordat we meteen de eerste week met z’n allen naar de Veluwe zijn gegaan, hebben we elkaar snel goed kennen. Dat geeft vastigheid.”

Meer informatie
Wil je meer informatie over het DNB traineeship? Op de pagina’s Traineeship vind je uitgebreide informatie over het programma en de selectieprocedure.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 29-4-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956