vergrootglas
Vacatures voor Compliance Professionals
Gülçin Askin

De steeds veranderende regelgeving daagt de banken uit om uit hun comfortzone te komen.

Interview met Gülçin Askin - toezichthouder De Nederlandsche Bank

“De regels en voorschriften van toezichthouders veranderen continu. Als commerciële bankmedewerker hield dat mij scherp en fris. Nadat ik mijn MBA aan de Universiteit van Amsterdam had behaald, dacht ik dan ook: waarom geen onderdeel worden van een regelgevende instelling? Daar kan ik mijn knowhow van de sector gebruiken én continu blijven leren.”

Gülçin Askin werkt sinds januari 2017 voor de divisie Toezicht Europese Banken. Zij is onderdeel van het team dat kredietrisico beoordeelt. “Ik heb economie gestudeerd in Istanbul en in 2008 begon ik daar ook aan mijn carrière in de commerciële bankensector. In 2012 besloot ik dat ik meer uitdaging in mijn leven wilde hebben: ik verhuisde naar Amsterdam! Ook hier heb ik de eerste jaren bij commerciële banken gewerkt. Op verschillende afdelingen en in verschillende rollen, maar altijd binnen het gebied van business/corporate banking.”

Verborgen risico’s
“Als toezichthouder controleer ik de kredietportefeuille van een bank. Ik ga op zoek naar de verborgen risico’s, zoals een concentratie van bepaalde producten of in bepaalde regio's. Het hoofddoel is ervoor te zorgen dat de bank goed voorbereid is op voorspelbare en onvoorspelbare uitdagingen op het gebied van regelgeving, rapportages, marktontwikkelingen en technologie.“

Verschillende invalshoeken
“Ik houd mij veel bezig met het analyseren en beoordelen van financiële ontwikkelingen. Regelmatig heb ik besprekingen met collega's van de Europese Centrale Bank. En ik zit vaak om de tafel met banken die onder toezicht staan. Daar heb ik contact met alle hiërarchische niveaus: van het topmanagement tot relationship managers en risk officiers. Het is interessant om verschillende invalshoeken te horen. De steeds veranderende regelgeving daagt de banken uit om uit hun comfortzone te komen en zich te verbeteren.”

Leren van collega’s
“Wat mij het meest bindt en boeit aan DNB, zijn de inzet en de ambitie van de mensen om altijd een betere oplossing te bereiken door samen te werken. En erg leuk is dat ik het Nederlandse poldermodel in mijn dagelijkse werkzaamheden kan ervaren. Zo komen we regelmatig met collega’s bij elkaar om ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Tijdens die vergaderingen heeft iedereen een stem, ongeacht leeftijd, ervaring of kennis.”

Grappen
“De goede balans tussen werk en privé bij DNB is een zegen. Er zijn veel trainings- en projectmogelijkheden voor een medewerker die graag wil presteren. Op welk vlak ik mezelf verder wil ontwikkelen? Ik kijk ernaar uit om mijn Nederlands te verbeteren, om alle grappen tijdens de afdelingsborrels te kunnen begrijpen!”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 7-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp