vergrootglas
Vacatures voor Compliance Professionals
Laura van de Werfhorst
Geplaatst: 5-4-2017

Een traineeship in het zenuwcentrum van de economie!

Interview met Laura van de Werfhorst - trainee DNB

“Mijn eerste kennismaking met DNB vond plaats tijdens het Leadership Panel van EBF (Economics and Business Faculty Association van de RuG) waar Klaas Knot zijn visie op leiderschap presenteerde aan Groningse studenten. Het was diezelfde Klaas Knot die ik tijdens een stage bij DNB mocht ondersteunen in een overleg met de Minister van Financiën van Indonesië. Hieraan voorafgaand heb ik deze bijeenkomst voor hem voorbereid. Dat je tijdens een stage zo serieus wordt genomen was voor mij reden genoeg om te solliciteren op het traineeship van DNB.”

Aan het woord is Laura van de Werfhorst, trainee bij DNB. Ze behaalde aan de RuG twee masters: economics en finance. “Diezelfde verantwoordelijkheid voel ik bij mijn eerste plaatsing als trainee. Ik werk voor de divisie Financiële markten op de afdeling Market intelligence. Onze taak is marktbewegingen te signaleren en te duiden. Wij kijken naar opvallende bewegingen in marktprijzen, rentes en volumes, en gebruiken analyses hierover voor het monetair beleidsadvies of het toezicht. Zo zagen we in de VS een ongebruikelijk fenomeen. De zogeheten swapspread – het verschil tussen de rente op staatsobligaties en rente swaps - werd negatief. Wij onderzoeken dan de oorzaken en bekijken of zoiets ook in Nederland kan gebeuren. Voor pensioenfondsen is de swapmarkt namelijk heel belangrijk voor het berekenen van de verplichtingen. Ik heb een analyse geschreven over dit onderwerp en dat onder andere onder de aandacht gebracht van de divisie Toezicht pensioenfondsen.”
 
“Iedere dag publiceert mijn afdeling de zogenaamde ochtend- en avondberichten. Daarin beschrijven we kort de ontwikkelingen op de financiële markten van die nacht of dag. Daarnaast geven we invulling aan ad-hoc opdrachten van onder andere de directie. Zo kreeg ik de vraag in hoeverre BREXIT al ingeprijsd is in de opties in de wisselkoers van de pond. Met andere woorden: verwacht de valutamarkt wel of niet dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. Informatie waar mijn collega's echt mee verder kunnen.”

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter   Linkedin    Twitter