vergrootglas
Vacatures voor Compliance Professionals
Marion Bout

GDPR geeft verhoogde regeldruk, maar biedt ook kansen

Interview met Marion Bout - Head Legal, Graydon

Wij geloven in de kracht van transparantie. Openheid leidt tot vertrouwen tussen zakenpartners. Daar willen we onze bijdrage aan leveren door data om te zetten in relevante informatie zodat ondernemingen een goed beeld hebben van de kansen die er zijn en de risico’s die ze lopen. Data vormt de kern van ons bedrijf, de dienstverlening die we daar omheen aanbieden gaat alleen veel verder. Daarmee ontwikkelt Graydon zich van data provider naar volwaardig business information partner.

Marion Bout is Head Legal bij Graydon. 'We zitten midden in dat proces. De markt kent ons al 125 jaar met name vanwege onze kredietbeoordelingen. Waren we daarin vroeger uniek, nu levert een zoektocht op internet vergelijkbare informatie op en is het niet meer dan logisch dat een klant meer van ons verwacht. En dat leveren we. Mooi voorbeeld daarvan is het Graydon Decision Model. Dit model vertaalt het acceptatiebeleid van een klant via een aantal parameters naar ‘business rules’. Zo wordt een op maat gesneden acceptatieproces gecreëerd waardoor iedereen op dezelfde manier, zonder subjectiviteit, wordt beoordeeld. Op die manier voegen we voor onze klant waarde toe aan data.

Vertrouwen
Zoals gezegd speelt data een cruciale rol in onze dienstverlening. Wij maken daarbij gebruik van een netwerk van 130 internationale databases in 100 landen met daarin informatie over meer dan 90 miljoen bedrijven. Daar gaan we uiteraard zeer zorgvuldig mee om, hetgeen ook past binnen onze strategie om Trusted Partner te zijn en te blijven in de markt. De nieuwe Europese Privacy wetgeving (General Data Protection Regulation ) geeft een verhoogde regeldruk, maar biedt ook kansen en mogelijkheden. Immers, wanneer consumenten ervaren dat hun gegevens goed beschermd zijn zal dat er toe leiden dat vertrouwen en veiligheid in de beleving van de consument toeneemt. Daarmee zal business kunnen worden gecreëerd en de investeringen om te voldoen aan de regels op termijn dubbel en dwars worden terugverdiend. Graydon heeft al vele slagen gemaakt op het gebied van Compliance, en wil nu verder. In dat kader zoeken we een professional die de organisatie nog een aantal stappen laat maken. Een Compliance Officer die meedenkt met de organisatie, productontwikkeling ondersteunt en bovenal wet- en regelgeving binnen de organisatie laat leven.

Unieke positie
De rol van Compliance Officer binnen onze organisatie omvat meer dan alleen de privacy wetgeving. Graydon vindt deze functie zeer belangrijk, op top management niveau, maar ook de business zelf is zeer welwillend hierin verder te groeien. Je krijgt te maken met alle aspecten van het vak en dat niet alleen in Nederland maar ook in de UK en België. Spreekt dat je aan en weet je makkelijk te schakelen tussen bestuur, management en werkvloer, dan kom ik graag met jou in contact.

Lees meer over de rol van Compliance Officer Group

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 24-11-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp