Vacatures voor Compliance Professionals
Yannick Hemmerlé

Hoe is een traineeship bij DNB?

Interview met Yannick Hemmerlé - Trainee- DNB

Enthousiasme aanwakkeren
“Voor mijn tweede master Policy Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik een masterscriptie geschreven over de aankondigingseffecten van kwantitatieve verruiming (Quantitative Easing, QE) op de Europese obligatiemarkt. DNB-directeur Job Swank was mijn begeleider. Ik was altijd al geïnteresseerd in het werk van DNB en hij wakkerde mijn enthousiasme aan. Na mijn studie koos ik dan ook voor het traineeship van DNB.”

Kijkje in de keuken
“Tijdens het traineeship werk je op drie verschillende plekken binnen DNB. Mijn eerste plek was bij de divisie On-site Toezicht & Bancaire Expertise (OSBE). Deze divisie voert onderzoeken uit naar verschillende risicogebieden binnen banken. Ik keek naar bedrijfsmodellen en governance. Dat was ontzettend leerzaam en interessant. Tijdens mijn studie heb ik namelijk geleerd hoe een bank zou moeten werken en nu kon ik écht een kijkje nemen in de keuken van een bank.”

Uitdaging
“Voor mijn tweede plek ben ik geplaatst bij de afdeling Monetaire Operaties binnen de divisie Financiële Markten. Hier wordt het monetaire beleid van de ECB uitgevoerd en worden Nederlandse banken voorzien van euro- en dollarliquiditeit. Er vindt ook beleidsvorming plaats en daaraan werk ik mee. We denken bijvoorbeeld na over de vormgeving van het monetaire beleid in de toekomst en de implementatie daarvan. Een mooie uitdaging om aan te werken!”

Al doende leren
“Als trainee bij DNB leer ik elke dag wel iets op inhoudelijk, persoonlijk en praktisch vlak: interview- en gesprekstechnieken, stakeholdermanagement, bondig en helder schrijven, een mening vormen en uitdragen, organiseren en plannen, verantwoordelijkheid nemen. Sinds kort weet ik dat ik voor mijn derde plek geplaatst ben bij de afdeling Conjunctuur binnen de divisie Economisch Beleid & Onderzoek. Hier ga ik meewerken aan analyses en adviezen over de (inter)nationale conjunctuur. Een mooie aanvulling op mijn voorgaande plekken!

Hechte band
“Het traineeship bevalt me erg goed. Inhoudelijk is het heel divers en je wordt als trainee meteen serieus genomen, waardoor je echt iets kunt bijdragen. Ik heb ondertussen ook een hechte band gekregen met mijn mede-trainees. We zijn allemaal verschillend en leren van elkaar. En het is ook gewoon ontzettend gezellig!”

Meer informatie
Wil je meer informatie over het DNB traineeship? Op de pagina’s Traineeship vind je uitgebreide informatie over het programma en de selectieprocedure.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-3-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956