Vacatures voor Compliance Professionals
Chi Lung Yung

Met plezier in mijn werk en blijven leren zit het helemaal goed

Interview met Chi Lung Yung - Business Analist bij het Center Of Expertise Change

Hij beschrijft zichzelf als ‘Learnaholic’ en wil dan ook absoluut werk doen waarin hij kan blijven leren. En hij wil plezier aan zijn werk beleven. Die combinatie vindt Chi Lung helemaal in zijn huidige rol als Business Analist.

“Ik startte als Blackbelt bij ING en heb dat werk twee jaar met plezier gedaan. Daarna heb ik een uitstapje van een jaar gemaakt naar de afdeling Customer Intelligence. Vervolgens kwam mijn huidige rol van Business Analist op mijn pad. Ik pak complexe vraagstukken aan die diepgaande analyse nodig hebben om te komen tot de beste oplossing. Mijn collega Business Consultants zijn de conceptuele mensen. Wij Business Analisten zijn de mensen van de realisatie. We worden ingezet op heel specifieke opdrachten, die bijvoorbeeld te maken hebben met het (her-)ontwerp van processen. Wij worden erbij gevraagd als er extra analytische slagkracht nodig is. De ene keer zijn we alleen betrokken bij de analysefase, de andere keer ook bij de implementatie. Dat is sterk afhankelijk van de opdracht.”

Waarde toevoegen
“Mijn huidige opdracht draait om het beperken van risico’s op het gebied van financiële wet- en regelgeving, door middel van het beter kennen van onze klanten. Ik help de verantwoordelijke afdeling de informatievoorziening te professionaliseren. Dat gaat heel breed: zo help ik de business wensen vertalen naar IT en ben ik bezig geweest met het gelijkmatig verdelen van de workload onder de medewerkers. Die workload planning is een zeer complex probleem waar de afdeling al lang mee bezig was. Ik heb er veel waarde kunnen toevoegen. Mijn wiskundeachtergrond kwam hierbij prima van pas; ik zag snel dat het een optimalisatieprobleem was en kon daardoor  een passend algoritme voorstellen. De workload planning is op basis daarvan aangepast.”

Ontwikkelen
“De afwisseling in opdrachten bevalt me zeer, maar ik heb het hier ook erg naar mijn zin door de samenwerking met mijn collega’s. Iedereen is open, gemotiveerd en intelligent. De sfeer is goed en we hebben super werkplekken. Álles is goed voor elkaar qua omstandigheden, zeker sinds het agile werken breed is doorgevoerd. De component ‘plezier in mijn werk’ is dus dik voor elkaar, maar ook wat betreft ‘blijven leren’ zit het helemaal goed. Ik kom bij allerlei verschillende squads en tribes, zie veel van het bedrijf en wordt steeds weer uitgedaagd op een nieuwe manier naar vraagstukken te kijken. Zo ontwikkel ik me elke dag nog.”

Over Chi Lung
Chi Lung studeerde Technische Wiskunde in Delft en deed tegelijkertijd een propedeuse Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Hij begon tijdens zijn studie met werken als business intelligence consultant en combineerde dat bovendien met een topsportcarriere: hij is achtvoudig Nederlands kampioen Wushu (de correcte naam voor Kung Fu), nam deel aan vier wereldkampioenschappen en was op zijn top nummer zes van de wereld. Tegenwoordig is hij de bondscoach van het Nederlandse Wushu team.

Chi Lung is sinds kort vader én heeft een coaching bedrijf. Zijn inzichten uit die praktijk deelde hij in een boek: ProductiviChi.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 26-3-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956