vergrootglas
Vacatures voor Compliance Professionals
Deborah ter Beek

Compliance & Conduct de meest interessante afdeling binnen de bank

Interview met Deborah ter Beek - Senior Advisor Compliance & Conduct ABN AMRO

´In 2015 wil iedereen Compliance Officer zijn,´ zo voorspelden Van Beusekom en Raaijmakers in 2010 in het Tijdschrift voor Compliance. De auteurs zagen een rol weggelegd voor de Compliance Officer als beschermer van waardecreatie en de identiteit van een onderneming. Deze rol zou de functie zo aantrekkelijk maken, dat de Compliance Officer in 2015 tot de meest populaire functies zou behoren. Hoe kijkt Deborah ter Beek, Senior Advisor Compliance & Conduct bij ABN AMRO aan tegen deze voorspelling?

´De bancaire sector was al een streng gereguleerde sector en daar is de afgelopen jaren nog een schepje bovenop gedaan.  Nieuwe wet- en regelgeving zoals Basel III, EMIR, AIFMD, de Europese privacyrichtlijn, richtlijnen ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de regeling beheerst beloningsbeleid en de bankierseed, plaatst ons in het hart van de bank. Mondiale, Europese en nationale wetgevers en toezichtautoriteiten in binnen- en buitenland zorgen voor een ongekende dynamiek die Compliance & Conduct in mijn ogen inderdaad tot een van de meest interessante afdelingen binnen de bank maakt. Sinds 4 november 2014 is de ECB de toezichthouder die in een joint supervisory team bestaande uit teamleden met veel nationaliteiten toezicht houdt op ABN AMRO, in samenwerking met DNB. Met al deze ontwikkelingen zit je bij Compliance & Conduct wel in het hart van de organisatie!'

Pro-actief
'Het vakgebied heeft zich ontwikkeld van incident gedreven naar pro-actief en van handhaving naar gedrag met als centraal thema het klantbelang centraal stellen. Zeker binnen ABN AMRO hebben we een actieve dialoog met de business, met de ambitie om compliance in de genen van iedere collega te krijgen. Compliance als onderdeel van de cultuur. Om dat te bereiken doen we veel aan awareness. We organiseren workshops om het doel achter regelgeving tastbaar te maken, geven trainingen bijvoorbeeld rond het omgaan met integriteitkwesties en adviseren het management, gevraagd én ongevraagd.

Dat maakt de rol van Compliance Officer binnen ABN AMRO aantrekkelijk. Je maakt risico beoordelingen en onderhoudt een open en constructieve relatie met de toezichthouders. Kortom een mooie baan waarbij je de dynamiek van een veranderende omgeving dagelijks ervaart en substantieel bijdraagt aan het cruciale herstel van vertrouwen na de financiële crisis.

Om het hoofd te bieden aan alle veranderingen die op ons af komen versterken we ons team met een aantal Compliance Officers. Professionals die de brug slaan tussen wet- en regelgeving en de business. Dat vereist inlevingsvermogen, overtuigingskracht en vasthoudendheid. Beschik jij over het vermogen mensen in beweging te krijgen, dan komen we graag met je in contact.

Lees meer over de mogelijkheden binnen ABN AMRO

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 21-5-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp