Vacatures voor Compliance Professionals
Vera Douwes Dekker

Opsporen van “witte boorden criminaliteit”

Interview met Vera Douwes Dekker - Compliance Advisor ABN AMRO / ID Professionals

Dat begon eigenlijk al bij het eerste contact. Er werd mij gevraagd of ik eens een kop koffie wilde drinken en praten over mijn ambities binnen compliance. Dat vond ik prettig. Er werd niet geprobeerd me gelijk iets te verkopen, er was interesse in mij. Tijdens het gesprek kreeg ik de indruk dat ze echt begrepen waar ik op dat punt stond in mijn carrière, en ik kreeg ook al snel door dat ze écht over een heel groot netwerk beschikken.

Toen ik Criminologie ging studeren had ik niet verwacht dat ik later als Compliance Officer bij een financiële instelling zou gaan werken. Maar tijdens de opleiding ontdekte ik mijn affiniteit met het opsporen van “witte boorden criminaliteit”. Binnen financiële instellingen zijn de compliance analisten degenen die ondermijning detecteren en blootleggen. Hier heb ik dus in mijn dagelijkse werkzaamheden mee te maken. Never a dull moment!

Mijn eerste project bij ID Professionals was gelijk spot-on, precies wat ik zocht. Ook mijn volgende opdracht sluit goed aan bij het punt waar ik sta in mijn ontwikkeling. In mijn huidige opdracht heb ik de stap kunnen maken naar de 2e lijn Compliance. Dat wilde ik heel graag, en met hulp van IDP is dit gelukt. Niet alleen voor mij trouwens. Meerdere collega’s hebben deze stap al vrij snel kunnen maken.
Door het warme netwerk kennen ze echt andere functies, die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. Meer in het hogere segment, en ook bij kleinere organisaties zoals FinTech’s en Payment Service Providers. Dit netwerk is één van de voordelen van het werken bij ID Professionals.

Lees meer over de mogelijkheden binnen ID Professionals

Qua ontwikkeling zit ik niet stil. Mijn eerste doel -de stap maken naar de 2e lijn- is inmiddels behaald. De volgende stap is het behalen van mijn LCP (Leergang Compliance Professional). Ik wil sowieso blijven leren op gebied van Compliance en CDD. Ook zou ik wel graag in de voorhoede van innovatie willen opereren.

Doordat we bij verschillende opdrachtgevers onze werkzaamheden uitvoeren, zie ik mijn ID collega’s niet heel vaak. Maar gelukkig worden er daarom etentjes en activiteiten gepland, zowel vakinhoudelijk als gewoon, voor de fun. Het is natuurlijk al leuk om samen met je collega’s te gaan skydiven of sporten, maar doordat we allemaal bij andere organisaties werken, kun je ook ervaringen uitwisselen. Win-win.

Hoe mijn toekomst eruit moet zien? Mij blijven ontwikkelen binnen Compliance.  Door met elkaar in gesprek te blijven en te blijven sparren over trends, ontwikkelingen en mijn eigen interesses heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 16 december 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.