Vacatures voor Compliance Professionals
Donate Berkhof

Specialist op inhoud, partner in business

Interview met Donate Berkhof - Senior Legal Counsel bij ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V. houdt 15 december 2020 een Bijzondere Aandeelhoudersvergadering waarin wordt besloten over de benoeming van Mariken Tannemaat als lid van de Raad van Commissarissen. Op het eerste oog niet iets waar juristen wakker van zullen liggen. Niets is minder waar nu de wereld getroffen is door de corona-uitbraak. De corona-uitbraak laat zien dat het navigeren door een crisis met zich brengt dat tijdig moet worden geanticipeerd op de mogelijkheden om op afstand besluiten te kunnen nemen. Nu iedereen wordt opgeroepen thuis te blijven, is het houden van fysieke vergaderingen onwenselijk. De spoedwetgeving maakt het tijdelijk mogelijk dat aandeelhoudersvergaderingen gehouden kunnen worden zonder fysieke deelname van de aandeel- en certificaathouders.

Donate Berkhof is sinds een aantal jaren Senior Legal Counsel bij ABN AMRO. Na haar studie Rechten werkte ze ruim 10 jaar als kandidaat-notaris voor een groot advocatenkantoor. ‘Ik wilde graag meer op de lange termijn betrokken kunnen zijn bij zaken, wat vaak lastiger is als advocaat of kandidaat-notaris, omdat je daar veelal voor een specifiek onderdeel wordt ingeschakeld. Wat ik mooi vind bij ABN AMRO is dat er zowel op technisch als juridisch gebied zeer uitdagend wordt gewerkt. Bovendien is er een goede legal awareness en wordt je geaccepteerd als een business partner wanneer je laat zien dat je in mogelijkheden en oplossingen denkt. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar ABN AMRO. Met mijn voorliefde voor ondernemingsrecht zit ik hier goed. De diversiteit aan stakeholders en continu veranderende complexe wet- en regelgeving geeft een ongekende dynamiek. Bovendien denk ik dat we bij ABN AMRO een van de beste juridische teams hebben van alle bedrijven in Nederland. Het niveau van werken kun je vergelijken met het niveau van een groot advocatenkantoor, en voor sommige onderwerpen misschien wel hoger omdat we ook strategisch zijn betrokken. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van de complexe wetgeving rondom ESG en duurzaamheid. Een belangrijk speerpunt in onze strategie.

Group Affairs
Donate maakt deel uit van Group Affairs een team dat bestaat uit 28 juristen. ‘Er zijn veel interessante organisatie brede, nationale en internationale projecten waar ons team in het hele proces bij betrokken is. Dat loopt voor het corporate werk van ons team uiteen van M&A, herstructureringen, corporate governance, legal risk management, privacy, I&T en jaarverslaggeving tot implementatie van nieuwe wetgeving. We werken intensief samen en delen op die manier heel veel kennis met elkaar.’ Verdieping en verbreding gaan zo hand in hand. Zoek jij als ervaren jurist een omgeving waarin je je verder kunt ontwikkelen en waarbij je optreedt als sparringpartner van de business, dan komen we graag met je in gesprek.

Lees meer over de rol van Legal Counsel Corporate Governance

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 15 december 2020
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956