vergrootglas
Vacatures voor Compliance Professionals
Frederike de Boer

Post HBO-opleiding CDD

Interview met Frederike de Boer - Business Unit Manager DPA Compliance & Risk

De druk van wet- en regelgeving op de financiële sector is fors en neemt nog steeds toe. Elke financiële dienstverlener wil compliant zijn en om zo het ingrijpen van toezichthouders, of het krijgen van claims voorkomen. Tegelijkertijd is compliance ook een instrument om de reputatie en concurrentiekracht van een organisatie te versterken. De eisen van de toezichthouder worden steeds strenger, bijvoorbeeld op gebied van Customer Due Diligence (CDD).

In dit kader zien we een forse toename in onder andere omvangrijke CDD-projecten bij bancaire instellingen. CDD-onderzoek dient om een  prospect / klant te leren kennen (doel en beoogde dienstverlening) en om vervolgens een goede inschatting te kunnen maken van de risico’s die een bank op een prospect óf een bestaande klant zou kunnen lopen. Op basis van dit klantbeeld wordt beslist of een prospect kan worden geaccepteerd door de bank in kwestie danwel een relatie met een bestaande klant kan worden voortgezet.

Post HBO-opleiding CDD
Als gevolg van al deze ontwikkelingen neemt de vraag naar CDD-specialisten sterker toe dan het aanbod. Daarom heeft DPA Compliance & Risk het initiatief genomen om in samenwerking met Avans Hogeschool een gecertificeerde post-HBO opleiding te ontwikkelen. DPA selecteert voor deze opleiding hoogopgeleide en analytisch sterke starters op de arbeidsmarkt. Deze Young Professionals treden bij DPA Compliance & Risk in dienst en doen na de eerste studiemaand meteen werkervaring op bij één van onze opdrachtgevers.

Tijdens deze post HBO CDD-opleiding van drie maanden aan (80 uur college, 200 uur studie), komt een breed scala aan wet- en regelgeving aan bod zoals Wft, Wwft (AML en sancties), MiFID, FACTA en CRS. Docenten, toezichthouders en compliance professionals van grootbanken en advocatenkantoren slaan de brug tussen theorie en praktijk. Naast een stevig theoretisch kader krijgen Young Professionals intensieve trainingen in gevarieerde CDD-casussen. Hierdoor is de opleiding meteen toepasbaar bij de projecten, bijvoorbeeld bij CDD of AML onderzoeken.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 10-12-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp