Vacatures voor Compliance Professionals
Reinier Roosen

Wij zien Detecting Financial Crime als een specialisme waar je master in kan worden

Interview met Reinier Roosen - directeur Assets Only

Als poortwachter van het financiële stelsel spelen banken een belangrijke rol bij het opsporen en voorkomen van witwaspraktijken, terrorismefinanciering, corruptie en fraude. Dat is een flinke klus als je bedenkt dat de vijf grote Nederlandse banken jaarlijks 10 miljard transacties verwerken. Noodzakelijk is het zeker want naar schatting van de Nederlandse Vereniging van Banken wordt er ieder jaar alleen al € 16 miljard aan crimineel geld witgewassen. Ondanks het maatschappelijke belang van hun taak, worstelen banken met hun rol als poortwachter en kregen zij van binnen- en buitenlandse toezichthouders miljarden boetes opgelegd.

‘Klantcontrole is duidelijk chefsache geworden bij banken’, stelt Reinier Roosen, directeur Assets Only. Banken zijn op zoek naar honderden medewerkers om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Het is lastig gekwalificeerd personeel te vinden om de achterstanden weg te werken in klantendossiers en verdachte transacties te onderzoeken. Door de hoge werkdruk is er relatief weinig aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling. En dat is jammer want dat leidt tot lagere betrokkenheid en een hoger verloop. En dat terwijl Detecting Financial Crime een prachtig vakgebied is dat vele ontwikkelingspaden biedt.’

Ontwikkelingspaden
‘Wij zien Detecting Financial Crime als een ambacht waarin onze professionals zich maximaal kunnen ontwikkelen volgens het meester/gezel principe. Daarin zien we een aantal duidelijke ontwikkelingspaden waarmee we iedereen een echt carrièreperspectief bieden. Deze ontwikkelingspaden sluiten aan bij de rol van Quality Assurance, Compliance Officer, Risk Manager, Expert Financial Modelling of Projectmanager. Opdrachten, opleidingen en coaching zullen hier gedurende een aantal jaren mee in lijn liggen.

Daarvoor maken we gebruik van onze eigen Academy. Met de opleidingen die we rondom CDD, KYC en AML ontwikkelen binnen de Academy hebben we de ambitie om marktbrede kwaliteitsnormen neer te zetten, in samenspraak met de toezichthouders, en ook te gaan certificeren.

Daarnaast worden medewerkers gekoppeld aan een aansprekend rolmodel dat ze onder de vleugels neemt en hen de fijne kneepjes van het vak leert. Dat rolmodel kan bijvoorbeeld een CRO of CCO van een financiële instelling zijn, een toplevel consultant, of een senior specialist die autoriteit is in het vakgebied. Deze ‘meesters’ (m/v) komen uit het executive search netwerk van Financial Assets.

Specialisme
Detecting Financial Crime is een vak, een specialisme, waar je met de juiste training, opleiding en coaching een master in kan worden. Daar stellen we tijd en geld voor beschikbaar. Assets Only heeft zich als enige Nederlandse partij exclusief gespecialiseerd in het opleiden en detacheren van CDD/KYC/AML professionals. Onze focus helpt jou de beste te worden. Beschik jij over sterke analytische en communicatieve vaardigheden, een wo/hbo achtergrond en heb jij de ambitie om een master in dit vakgebied te worden, dan kom ik graag met je in contact. Je kunt me altijd bereiken via reinier@assetsonly.nl.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 30 april 2020
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.