Vacatures voor Compliance Professionals

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Compliance Officers

 • Cover Nieuwe vormen van oplichting en fraude

  Nieuwe vormen van oplichting en fraude

  Rapport van Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum - 27-07-2020
  Oplichting via phishing en valse betaalverzoeken, dating- en identiteitsfraude, ze komen allemaal aan de orde in dit themanummer, dat daarnaast ruim aandacht besteed aan slachtofferschap en de effectiviteit van methoden om weerbaarheid tegen fraude te bevorderen middels voorlichting en training.
 • Cover National Risk Assesment Witwassen 2019

  National Risk Assesment Witwassen 2019

  Rapport van Ministerie van Financiën - 27-07-2020
  Voor Europees Nederland is nu een tweede NRA Witwassen uitgevoerd, die als doel heeft om de grootste risico’s op het terrein van witwassen in kaart te brengen. Het betreft de witwasrisico’s met de grootste resterende potentiële impact. Daartoe zijn de witwasdreigingen met de grootste potentiële impact geïdentificeerd, is een inschatting gemaakt van de impact die deze dreigingen kunnen hebben en is de ‘weerbaarheid’ van het beleidsinstrumentarium gericht op de preventie en bestrijding van witwassen bepaald.
 • Schrappen Privacy Shield bemoeilijkt opslag in VS

  Schrappen Privacy Shield bemoeilijkt opslag in VS

  Bron: Computable - 21-07-2020
  Strikt juridisch genomen bevinden bedrijven die gebruikersdata in de Verenigde Staten laten opslaan, zich in een lastig parket. Maar een snelle oplossing ontbreekt. Er ontstaat een buitengewoon moeilijke situatie, nu het Europese Hof van Justitie een streep door de Privacy Shield-overeenkomst haalt, zegt directeur Peter Kager van ICTRecht Privacy.
 • Cover Financial Services: regulating the new reality

  Financial Services: regulating the new reality

  Rapport van KPMG - 17-07-2020
  De toezichthouders willen groei en innovatie aanmoedigen, maar dit kan moeilijker te bereiken zijn omdat ze de nadruk leggen op veerkracht en goed gedrag. Om bedrijven de gevolgen van Covid-19 te laten overwinnen, moeten ze nieuwe veranderingen omarmen, de adoptie van technologie versnellen en sturen op lange termijn veranderingen in de praktijk van alledag.
 • Cover Rode vlaggen

  Rode vlaggen

  Rapport van NBA - 15-07-2020
  De nieuwe editie van de publicatie 'Rode vlaggen: frauderisico's ontdekken en melden' is nu beschikbaar voor leden van de NBA. De inhoud is gebaseerd op rechtspraak over gevallen van fraude waarin accountants een rol speelden.
 • Cover Fighting financial crime

  Fighting financial crime

  Rapport van Deloitte - 15-07-2020
  The financial services industry invests huge amounts of resources to tackle financial crime, however the scale and impact of the problem are immense, with criminals continually evolving their capabilities to exploit the existing AML framework.
 • Compliancebeleid internationaal implementeren: de succesfactoren

  Compliancebeleid internationaal implementeren: de succesfactoren

  Bron: Executive Finance - 14-07-2020
  Organisaties die internationaal opereren hebben een uitdaging: er zijn letterlijk en figuurlijk grotere afstanden. Verschillen in wet- en regelgeving, organisatie en cultuur maken het vertalen van beleid in werk- en toetsbare kaders extra complex. In dit artikel zetten Ernst-Jan Mante en Gaby van den Berkmortel de potentiële knelpunten uiteen en formuleren praktische adviezen om de implementatie van compliancebeleid in een internationale context tot een structureel succes te maken.
 • Cover Studie & Werk 2020

  Studie & Werk 2020

  Rapport van SEO Economisch Onderzoek - 14-07-2020
  Persoonskenmerken hangen in mindere mate samen met de startpositie van afgestudeerde hbo’ers en wo’ers dan de gevolgde opleiding. Toch pakt de overgang naar de arbeidsmarkt voor bepaalde groepen afgestudeerden gunstiger uit. Zo vinden oudere afgestudeerden, uitwonende afgestudeerden en afgestudeerden met relevante werkervaring eerder een substantiële baan.
 • Een analyse van de impact van de opt-in wetgeving op telemarketing in Nederland
 • Wat doet thuiswerken met je?

  Wat doet thuiswerken met je?

  Video van ONVZ - 09-07-2020
  Geeft thuiswerken mentale klachten en wat kun je er aan doen? Tom Jessen in gesprek met psycholoog Elze Versteeve en Bas Habets, Corporate Healthmanager bij ONVZ. Met thuiswerktips
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956