Vacatures voor Compliance Professionals

NGFS roept centrale banken, toezichthouders en andere stakeholders op om in actie te komen en het financiële systeem te verduurzamen

Bron: DNB - 17 april 2019

De leden van het Network for Greening the Financial System (NGFS) zijn het erover eens dat klimaatrisico's een bron van financiële risico's vormen. Sommige leden hebben deze analyse uitgebreid naar bredere milieurisico's, omdat zij van mening zijn dat ook deze een bron van financiële risico's vormen. De leden van het NGFS roepen dan ook op tot gezamenlijke actie en hebben hun aanbevelingen gebundeld in hun eerste, uitgebreide rapport. De aanbevelingen bestaan uit de best practices die de leden van het NGFS in kaart hebben gebracht om de rol van de financiële sector bij het bereiken van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te faciliteren.

“De financiële risico's van klimaatverandering zijn nieuw en moeilijk te analyseren. Toch is het belangrijk om nú actie te ondernemen. Met deze aanbevelingen nemen de leden van het NGFS gezamenlijk het voortouw om het financiële stelsel over de landsgrenzen heen en zelfs wereldwijd te verduurzamen. Zolang de temperatuur en de zeespiegel – en daarmee de klimaatgerelateerde financiële risico’s – blijven stijgen, moeten centrale banken, toezichthouders en financiële instellingen de lat steeds hoger leggen om deze risico's het hoofd te bieden en het financiële stelsel te verduurzamen,”aldus Frank Elderson, voorzitter van het NGFS.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956