vergrootglas
Vacatures voor Compliance Professionals

Technologie dwingt ons weer principieel te worden

Bron: Artikel Maurits Kreijveld, futuroloog op Executive Finance - 10 oktober 2018

Digitalisering en kunstmatige intelligentie zijn de meest disruptieve ontwikkelingen waar we de komende decennia mee te maken krijgen. Zowel op de goede als op de slechte manier. Want al die nieuwe ontwikkelingen, zetten onze oude ethische normen en waarden onder druk. Futuroloog en auteur Maurits Kreijveld zegt het als volgt: ‘Elke grote nieuwe technologische vooruitgang hebben we nieuw geloof nodig.’ Een interview over internet, onze data, robots als hondjes en onsterfelijk leven, met ethiek als rode draad.

Maurits Kreijveld: technologie dwingt ons weer principieel te worden
“Monster is misschien niet het goede woord als we het hebben over technologie waarmee we goede dingen doen, zoals het optimaliseren van de opbrengst van het land, of bij het beter maken van patiënten. Maar aan de andere kant is het wel een soort monster, omdat het wat onbeheersbaar wordt en vervreemdend kan zijn: de menselijke maat raakt zoekt. We kunnen het niet meer alleen (in ons eentje) begrijpen/overzien, terwijl we dat wel veel gebruiken in onze beslissingen en handelingen. Want sinds we internet hebben hadden we een gevoel van zelfbeschikking gekregen: dat zoek ik zelf wel even uit, dat google ik wel even, ik kijk zelf wel even uit wat die ziekte is en of mijn arts gelijk heeft. Daar zit dus een spanning in. Die is enigszins op te lossen als we het collectief geleerde individueel kunnen hanteren. Misschien gaat kunstmatige intelligentie ons daarbij helpen.”

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Compliancecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp