Welk advies zou je jezelf geven?

Welk advies zou je jezelf geven?

"Om jezelf te blijven ontwikkelen is het voortdurend bezig zijn met het verleggen van grenzen een noodzaak. Je moet dus fouten maken, feedback ontvangen, reflecteren en de moed erin houden om beter te worden in je vak. Dat geldt voor elke organisatie en voor iedereen.”

Blog Eric Schuiling, Senior Compliance Officer en Kennis- en Programmamanager bij het Nederlands Compliance Instituut 

“Misschien ken je ze wel: collega’s of vakgenoten die het allemaal wel goed vinden zo. Ze zijn aanwezig, doen hun ding, gaan weer naar huis en herhalen dit zo de hele week. Een week vol sleur, weinig uitdaging en gezapigheid. Het heilige vuur, dat ze ooit wel eens voelden is langzaam gedoofd. Hoe zit jij erbij over pakweg tien tot twintig jaar?”

Blijf je hangen of kom je in actie?

Eric Schuiling is Senior Compliance Officer en Kennis- en Programmamanager bij het Nederlands Compliance Instituut. “Als je Compliance Officer bent, heb je de organisatie veel te bieden. Het kan namelijk altijd nog beter, efficiënter, veiliger, noem maar op. Om dat doel te bereiken moet je niet alleen over de juiste en actuele kennis beschikken. Op dagelijkse basis wordt van jou verwacht dat je in verschillende situaties laat zien dat je competenties ook voldoende zijn ontwikkeld. Daarbij is het niet vreemd dat je tegen uitdagingen aanloopt. Uitdagingen waarbij je misschien ook je eigen grenzen bereikt van wat je, voor je eigen gevoel, aankunt. Op dat moment is het de vraag wat je doet. Blijf je hangen, net als de collega’s die ik hierboven beschreef, of kom je in actie?

Om jezelf te blijven ontwikkelen is het voortdurend bezig zijn met het verleggen van grenzen een noodzaak. Je moet dus fouten maken, feedback ontvangen, reflecteren en de moed erin houden om beter te worden in je vak. Dat geldt voor elke organisatie en voor iedereen.”

Met vakgenoten vooruit

“Hoe mooi is het dan om met een aantal vakgenoten samen deze grenzen te bespreken en onder professionele begeleiding inzichten te delen over het effectief verleggen van deze grenzen? Hoe mooi is het om het resultaat te merken in de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld te zien dat je je doelen sneller en beter bereikt? Als Nederlands Compliance Instituut hebben wij de missie om juist dat voor elkaar te krijgen. Wij versterken compliance en integriteit, in dit geval door het aanbieden van de training “Persoonlijk Leiderschap voor Compliance Professionals”.

Als adviseur en opleider met decennialange ervaring zien we dat geen organisatie, functie en mens gelijk is. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten, uitdagingen en issues. Daar past geen ‘one size fits all’-benadering. Vandaar ook, dat we in een serie één-op-één gesprekken jouw individuele uitdagingen en behoeften inventariseren. In deze gesprekken dagen wij je op een plezierige manier uit om deze aan te pakken. Hierbij doen we vanzelfsprekend graag wat suggesties en reiken we toepasselijke inzichten aan. Maar jij blijft in de ‘driver’s seat’, het gaat immers om jouw ontwikkeling. We zijn er niet om je iets op te leggen, we willen je graag vooruithelpen, door je net dat zetje te geven dat je hiervoor nodig hebt.”

Kijk eens in de spiegel

“Dus kijk eens in de figuurlijke professionele spiegel. Wat zie je dan? Ben je klaar om de volgende stap te zetten in je professionele groei? Welk advies zou jij jezelf geven als jij je eigen compliance officer zou zijn?

We zien je aanmelding graag tegemoet. De eerstvolgende training Persoonlijk Leiderschap voor Compliance Professionals start in oktober 2024.”